Home

O nama

Usluge

Uputstva

Cene

F.A.Q

Kontakt

Login
 
Aktuelnosti


02.01.2009.

Testirali smo linkove ka našim inostranim partnerima za terminaciju VoIP-a.
Pustili smo u rad prve korisnike.

...................................

22.12.2008.
Dobili smo odobrenje za rad od republičke agencije za telekomunikacije.
Počinjemo sa pripremema za rad VoIP centra.

...................................

. . . . .

. . . .

 

 
 

      Često postvaljanja pitanja i odgovori

Q 1. Sta je to VoIP?
VoIP je skraćenica od engleskog naziva Voice Over Internet Protocol što prosto prevedeno znači "govor preko Interneta", a najčešće se koristi za telefoniranje.

Q 2. Šta mi sve treba za VoIP telefoniranje?
Na osnovu vaših potreba i želja, postoji više načina korišćenja ovog servisa u zavisnosti od izabrane usluge i rešenja. Potrebna vam je jedna od navedenih stavki:
- PIN kartica za jednokratnu upotrebu + klasičan telefonski priključak
- Klasičan telefonski priključak + račun kod VoIP operatera
- Računar i program za telefoniranje (Softphone) + račun kod VoIP operatera
- IP telefon + račun kod VoIP operatera

Q 3. Gde se kupuje PIN, dopuna ili otvara račun za telefoniranje?
PIN i dopuna se kupuju na ovlašćenim kioscima i našim prodajnim mestima. Otvaranje računa, kao i dodatne informacije o servisu možete dobiti u našim kancelarijama i putem telefona.

Q 4. Kolika je cena poziva?
Cenu telefoniranja za željeni pozivni broj pogledajte u našem cenovniku.

Q 5. Kako da proverim stanje na računu?
Stanju računa, spisku poziva i dodatnim pripadajućim servisima možete da pristupite kada se logujete na vaš nalog koji ste otvorili kod nas.

Q 6. Kako se poziva broj u inostranstvu?
- Ako koristite IP telefon ili Softphone, pozivate isto kao i sa fiksnog telefona: 00 za inostranstvo + pozivni broj države + regionalni broj + broj telefona + # za potvrdu. Na primer za Veliku Britaniju: 0044511234567#
- Ako koristite PIN karticu, prvo pozivate neki od naših pristupnih brojeva za Call-In sa telefonskog aparata koji ima tonsko biranje. Kada vam govorni automat zatraži, ukucate vaš PIN broj. Dobićete signal za biranje nakon čega birate željeni broj kao sa klasičnog fiksnog telefona: 00 za inostranstvo + pozivni broj države + region + broj + # za potvrdu.
- Ako koristite Call Back uslugu, pozivate neki od naših pristupnih brojeva za Call-Back sa broja telefona koji ste nam unapred prijavili, dobijete signal zauzeća i tada prekidate vezu. Kada vam za kenoliko sekundi zazvoni telefon i vi se javite na poziv našeg automata, glas će vam saopštiti stanje na računu, nakon čega dobijete signal za biranje. Birate željeni broj kao sa klasičnog telefona: 00 za inostranstvo + pozivni broj države + region + broj + # za potvrdu.

Q 7. Koliko dugo važi PIN kartica?
PIN kartica važi dok ne potrošite uplaćeno vreme a najduže 90 dana. Jednokratnog je tipa, ne može se dopuniti i baca se kada istekne.

Q 8. Koliko dugo važi dopuna za broj?
Dopuna za broj važi dok ne potrošite uplaćeno vreme, a najduže 90 dana od dana aktiviranja. Krajnji datum aktiviranja je odštampan na samoj dopuni.

Q 9. Da li uslugu mogu da koristim iz inostranstva?
Ako koristite IP telefon ili Softphone uslugu možete da koristite sa bilo kog mesta gde imate Internet priključak, to jest pristup Internetu.

Q 10. Da li mogu da koristim FRING na mobilnom telefonu?
Da, moguće je korišćenje našeg servisa upotrebom ovog programa za telefoniranje.

Q 11. Da li mi je neophodan Internet za obavljanje ovih poziva?
Zavisi od tipa usluge. Za tip usluga Call-In i Call-Back vam nije neophodan Internet. Za IP telefon i Softphone vam je neophodan Internet priljučak.

Q 12. Da li kvalitet glasa zavisi od brzine Internet prilkjučka?
Kvalitet glasa ne zavisi mnogo od brzine priključka, ali zavisi od kvaliteta i zagušenosti Internet priključka koji imate. Brzina od 128kb/s u oba smera je dovoljna za većinu Codec-a.

Q 13. Da li mogu da telefoniram preko Dial-Up (modemske) Internet konekcije?
Da, moguće je ako koristite Codec-e tipa G.729, G.723.1, GSM i iLBC jer je za njih dovoljna brzina Internet konekcije od 33kb/s.

Q x. ?

 

Vrh strane ^       Rečnik >>>